Pikantan oslić
Potrebno je:
- 2 kg belog oslića
- biozačin
- biber
- senf
- čili sos
- aleva paprika
Smesa za pohovanje:
- obično brašno
- kukuruzno brašno
- aleva paprika
Priprema
1. Oslić odmrznuti, ostaviti da se
ocedi i iseći na komade, željene veličine. Ako je potrebno, dodatno ga
očistiti. U manju činiju pomešati biozačin, biber i alevu papriku. Za
začine meru sami odrediti, po ukusu. Nije bitno da li će nečega biti
više ili manje, važno je da svi začini budu zastupljeni.
2. Pomešati senf i čili sos. Ko voli
više ljuto neka doda više čili sosa. Sa tom mešavinom istrljati svako
parče ribe. Zatim je posuti sa mešavinom biozačina, bibera i aleve
paprike. Ostaviti da odstoji, najmanje 3-4 sata u frižideru.
3. U dublju posudu staviti veću
količinu ulja i staviti da se greje. Pomešati obe vrste brašna i alevu
papriku. U ovu mešavinu uvaljati svako parče ribe i staviti da se prži.
Kada riba porumeni, sa jedne i sa druge strane, vaditi je na kuhinjski
papir, da bi papir upio višak masnoće.
4. Poslužiti je uz krompir salatu i crno vino.
Коментари
Постави коментар