Pikantan oslić
Potrebno je:
- 2 kg belog oslića
 - biozačin
 - biber
 - senf
 - čili sos
 - aleva paprika
 
Smesa za pohovanje:
- obično brašno
 - kukuruzno brašno
 - aleva paprika
 
Priprema
      1. Oslić odmrznuti, ostaviti da se 
ocedi i iseći na komade, željene veličine. Ako je potrebno, dodatno ga 
očistiti. U manju činiju pomešati biozačin, biber i alevu papriku. Za 
začine meru sami odrediti, po ukusu. Nije bitno da li će nečega biti 
više ili manje, važno je da svi začini budu zastupljeni.
     
    
      2. Pomešati senf i čili sos. Ko voli
 više ljuto neka doda više čili sosa. Sa tom mešavinom istrljati svako 
parče ribe. Zatim je posuti sa mešavinom biozačina, bibera i aleve 
paprike. Ostaviti da odstoji, najmanje 3-4 sata u frižideru.
     
    
      3. U dublju posudu staviti veću 
količinu ulja i staviti da se greje. Pomešati obe vrste brašna i alevu 
papriku. U ovu mešavinu uvaljati svako parče ribe i staviti da se prži. 
Kada riba porumeni, sa jedne i sa druge strane, vaditi je na kuhinjski 
papir, da bi papir upio višak masnoće. 
     
    
      4. Poslužiti je uz krompir salatu i crno vino.
     
    



Коментари
Постави коментар