Posne pljeskavice (na vodi)
Potrebno je:
- 200 g crvenih sojinih ljuspica
- 2 parčeta starog hleba
- 2 kašike prezli
- 400 g krompira
- 120 g šargarepe
- 100 g crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1 ljuta papričica
- 1 kesica praška za pecivo
- biber
- suvi biljni začin
- 1/2 vezice peršuna
Priprema
1. Soju i hleb (posebno) potopiti vrućom vodom. Hleb iseći debljine 2 cm. Ostaviti, oko, pola sata, da bi soja nabubrela.
2. Zatim soju i hleb, dobro, rukom
iscediti i staviti u veću vanglu. Krompir i šargarepu očistiti i
izrendati, na krupnoj strani rendeta. Crni i beli luk, kao i peršun,
sitno iseckati. Pripremljene sastojke ubaciti u mešavinu hleba i soje.
Dodati pecivo, iseckanu ljutu papričicu, biber i suvi biljni začin (po
ukusu). Na kraju dodati alevu papriku i rukom dobro umesiti smesu, dok
se svi sastojci ne sjedine.
3. Zatim vlažnim rukama praviti
pljeskavice, uvaljati ih u prezle i ređati u pleh, preko pek papira.
Pripremljene pljeskavice staviti u zagrejanu rernu, da se peču, na 190
stepeni.
4. Kada donja strana porumeni, okrenuti pljeskavice, pa vratiti da porumeni i druga strana.
5. Poslužiti uz vrući hleb, senf, paradajz, kečap...
Коментари
Постави коментар