Ruska salata sa karfiolom
Potrebno je:
- 200 g belog pilećeg mesa (fileti)
- 200 g šunke
- 200 g šargarepe
- 200 g graška
- 3 krompira
- 1 manja glavica celera
- 200 g karfiola
- 6 kiselih krastavčića
- 3 tvrdo kuvana jajeta
- 500 g majoneza
- so
- peršun
Priprema
1. Skuvati belo meso, a drugoj posudi skuvati šargarepu, grašak i krompir. Posebno skuvati jaja, a posebno karfiol ( u vodu, sa karfiolom, staviti malo mleka, tako će karfiol sačuvati, svoju, belu boju ).
2. Sve ohladiti i što sitnije
iseckati, uljučujući i šunku. Nastrugati celer. Kisele krastavčiće
iseckati i ocediti od vode. Sve izmešati.
3. Dodati peršun, soli po ukusu i majonez. Sjediniti sve sa majonezom, ostaviti da se ohladi i poslužiti.
Коментари
Постави коментар