Zapečene ćufte u sosu
Za ćufte:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 2 jaja
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 glavica crnog luka
- biber
- aleva paprika
- prezle
- 2 parčeta hleba - sredina
Za sos:
- 300 g svinjskog mesa
- 50 g slanine
- 250 g pasiranog paradajza
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta (3,2% mlečne masti)
- 200 g kačkavalja
- 1 kašika senfa
- 1 kisela pavlaka
- 2 kašike krem supe od pečuraka (u prahu)
Priprema
1. Glavicu crnog luka sitno iseckati
i ispržiti na ulju. U mleveno meso dodati sve sastojke (sredinu hleba
potopljenu u mleko i oceđenu). Celu masu sjediniti sa prženim crnim
lukom (prezle dodati po potrebi, da mogu da se naprave ćufte). Kada se
masa zamesi, ostavi se u frižideru da odstoji 1h. Posle 1h, od smese
mesa napraviti ćufte, i ispržiti na ulju dok ne porumene.
2. 300 g svinjskog mesa iseckati na
kockice, slaninu takođe iseckati, dodati pasirani paradajz, 50 ml vode i
dinjstati dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodavati još vode, da
meso ne zagori.
3. Kada meso omekša, ubaciti ćufte,
dodati senf, kiselu pavlaku, mleko i jogurt, i sve krčkati na tihoj
vatri 1,5h. Posle tog vremena staviti u jelo 2 kašike krem supe od
pečuraka i blago promešati. Na kraju narendati 200 g kačkavalja i
staviti u rernu, zagrejanu na 180 stepeni, da se zapeče.
Коментари
Постави коментар