Zapečene ćufte u sosu
Za ćufte:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
 - 2 jaja
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 1 glavica crnog luka
 - biber
 - aleva paprika
 - prezle
 - 2 parčeta hleba - sredina
 
Za sos:
- 300 g svinjskog mesa
 - 50 g slanine
 - 250 g pasiranog paradajza
 - 200 ml mleka
 - 200 ml jogurta (3,2% mlečne masti)
 - 200 g kačkavalja
 - 1 kašika senfa
 - 1 kisela pavlaka
 - 2 kašike krem supe od pečuraka (u prahu)
 
Priprema
      1. Glavicu crnog luka sitno iseckati
 i ispržiti na ulju. U mleveno meso dodati sve sastojke (sredinu hleba 
potopljenu u mleko i oceđenu). Celu masu sjediniti sa prženim crnim 
lukom (prezle dodati po potrebi, da mogu da se naprave ćufte). Kada se 
masa zamesi, ostavi se u frižideru da odstoji 1h. Posle 1h, od smese 
mesa napraviti ćufte, i ispržiti na ulju dok ne porumene.
     
    
      2. 300 g svinjskog mesa iseckati na 
kockice, slaninu takođe iseckati, dodati pasirani paradajz, 50 ml vode i
 dinjstati dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodavati još vode, da 
meso ne zagori.
     
    
      3. Kada meso omekša, ubaciti ćufte, 
dodati senf, kiselu pavlaku, mleko i jogurt, i sve krčkati na tihoj 
vatri 1,5h. Posle tog vremena staviti u jelo 2 kašike krem supe od 
pečuraka i blago promešati. Na kraju narendati 200 g kačkavalja i 
staviti u rernu, zagrejanu na 180 stepeni, da se zapeče.
     
    



Коментари
Постави коментар