Uskršnja torta
Kora:
- 3 jaja
 - 3 kašike šećera
 - 3 kašike brašna
 - 1 kašika kafe
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 3 kašike ulja
 
Fil:
- 500 ml jogurta ( 3,2%mm )
 - 4 kesice šlaga (160g) sa ukusom slatke pavlake
 - 2 kesice želatina
 - 500 g jagoda
 - 200 g šećera u prahu
 
Priprema
      1. Kora: Odvojiti belanca od 
žumanaca, i umutiti čvrst šam, sa dodatkom šećera. Dodati žumanca i 
ulje, pa umutiti da masa postane penasta. Na kraju dodati brašno, 
pomešano sa praškom za pecivo i jednu kašiku kafe. U kalupu za tortu, 
prečnika 28cm, staviti pek papir, pa sipati testo. Peći, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
     
    
      2. Fil: Želatin pripremiti prema 
uputstvu sa kesice. Jogurt zagrejati i u topao jogurt sipati 
pripremljeni želatin. Mutiti žicom da se razbiju grudvice od želatina. 
Ostaviti da se ohladi. 
     
    
      3. Umutiti čvrsto šlag, sa dodatkom 
šećera u prahu. Jagode iseckati sitno. Ohlađeni želatin, uz neprekidno 
mućenje mikserom, dodati umućenom šlagu. Dodati jagode i kašikom sve 
sjediniti.
     
    
      4.  Pečenu koru izvaditi iz kalupa, 
skloniti pek papir, pa je ponovo vratiti u kalup. Preko kore sipati fil,
 poravnati, pa ostaviti preko noći u frižider. Sutradan skinuti obruč od
 kalupa, prebaciti tortu na tacnu, i ukrasiti po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар