Pržena riba iz marinade
Potrebno je:
- 2 kg ribe
 
Marinada:
- 2 kašike soli
 - 1 kašičica suvog peršuna
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1/2 limuna (sok)
 - 3 kašike ulja
 
...i još:
- 15 kašika običnog brašna
 - 6 kašika kukuruznog brašna
 - 3 kašičice aleve paprike
 - ulje
 
Priprema
      1. Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine.
     
    
      2. Pripremljenu ribu staviti u 
dublju posudu i posuti je sa solju. Dobro promešati. Zatim je posuti sa 
svim navedenim začinima, rukama dobro promešati, da se svako parče 
obavije sa začinima, poklopiti i ostaviti u frižider, oko dva sata.
     
    
      3. Uzeti kesu, staviti jedno i drugo
 brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti. U šerpu sipati veću količinu
 ulja i staviti da se ugreje. U kesu stavljati po nekoliko parčića ribe,
 isprevrtati rukama kesu, da se riba obavije brašnom, pa stavljati da se
 prži. Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije 
lepu, rumenu boju. Poslužiti uz krompir salatu.
     
    



Коментари
Постави коментар