Pržena riba iz marinade
Potrebno je:
- 2 kg ribe
Marinada:
- 2 kašike soli
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 limuna (sok)
- 3 kašike ulja
...i još:
- 15 kašika običnog brašna
- 6 kašika kukuruznog brašna
- 3 kašičice aleve paprike
- ulje
Priprema
1. Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine.
2. Pripremljenu ribu staviti u
dublju posudu i posuti je sa solju. Dobro promešati. Zatim je posuti sa
svim navedenim začinima, rukama dobro promešati, da se svako parče
obavije sa začinima, poklopiti i ostaviti u frižider, oko dva sata.
3. Uzeti kesu, staviti jedno i drugo
brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti. U šerpu sipati veću količinu
ulja i staviti da se ugreje. U kesu stavljati po nekoliko parčića ribe,
isprevrtati rukama kesu, da se riba obavije brašnom, pa stavljati da se
prži. Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije
lepu, rumenu boju. Poslužiti uz krompir salatu.
Коментари
Постави коментар