Prženi oslić sa prelivom
Potrebno je:
- 1,5 kg oslića (belog)
 - 4 kašičice suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice bibera u prahu
 - 1/2 kašičice belog luka u prahu
 - 1/2 kašičice crnog luka u prahu
 - 1 kašičica ruzmarina
 - 1/3 kašičice čilija u prahu
 - 2 kašičice aleve paprike
 - projano brašno
 - obično brašno
 - ulje
 
Preliv:
- 4 češnja belog luka
 - 1/2 vezice svežeg peršuna
 - 80 ml soka od kiselih krastacčića
 - ulje
 
Priprema
      1. Oslić oprati, iseći i očistiti 
(on je već očišćen - samo da se skine leđni i trbušni zadebljani deo). 
Začine (izuzev brašna) sve pomešati i sa time posoliti ribu. Pokriti 
folijom i ostaviti u frižideru na jedan sat. Posle isteka datog vremena 
ribu uvaljati u mešavinu projanog i običnog brašna (odnos brašna je 1:1)
 i pržiti je u zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi. Ispržene 
parčiće vaditi i ređati u oval. Držati na toplom.
     
    
      2. Preliv: Ulje u kome se pržila 
riba ocediti od taloga (koji je stvoren od brašna). Beli luk i peršun 
iseckati sitno. Ulje (oceđeno, od prženja ribe) staviti samo u količini 
da se isprži beli luk. Čim beli luk malo omekša, dodati, sitno iseckani,
 peršun, promešati jedan minut i preliti sa sokom od krastavaca. 
Sačekati da proključa, pa kašikom preliti poređane parčiće ribe. 
Ostaviti da odstoji 10-ak minuta, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар