Piletina na kineski način
Potrebno je:
- 400 g belog pilećeg mesa
- 1 belance
- 1 kašika gustina
- 1 šargarepa
- 1 ljuta paprika
- 1 kašičica đumbira
- 3 češnja belog luka
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice susama
- so
- biber
Za sos je potrebno:
- 1/2 l pileće supe (od 1 kocke instant supe)
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica čili sosa
- 2 dl paradajz pirea
- 1 kašika meda
- 1 kašika soja sosa
Priprema
1. Meso iseći na trakice, posoliti i
pobiberiti. Belance blago umutiti i pomešati sa gustinom, pa u to
uvaljati trakice mesa. Zagrejati ulje u teflonskom tiganju i pržiti
piletinu (iz nekoliko puta) 2-3 minuta dok ne postane zlatko rumena i
krckava. Izvaditi je.
2. Šargarepu iseči na kolutiće,
papriku na trakice, beli luk iseckati sitno, dodati đumbir u prahu i sve
to pržiti u ulju gde se pržila piletina. Dodati kašičicu šećera. Na
kraju dodati susam. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Izmešati sve sastojke za sos.
Dodati povrću koje je proprženo i kuvati dok se ne zgusne. Staviti
piletinu, kuvati još 10-ak minuta i poslužiti uz bareni pirinač.
Коментари
Постави коментар