Piletina na kineski način
Potrebno je:
- 400 g belog pilećeg mesa
 - 1 belance
 - 1 kašika gustina
 - 1 šargarepa
 - 1 ljuta paprika
 - 1 kašičica đumbira
 - 3 češnja belog luka
 - 1 kašičica šećera
 - 2 kašičice susama
 - so
 - biber
 
Za sos je potrebno:
- 1/2 l pileće supe (od 1 kocke instant supe)
 - 1 kašika gustina
 - 1 kašičica čili sosa
 - 2 dl paradajz pirea
 - 1 kašika meda
 - 1 kašika soja sosa
 
Priprema
      1. Meso iseći na trakice, posoliti i
 pobiberiti. Belance blago umutiti i pomešati sa gustinom, pa u to 
uvaljati trakice mesa. Zagrejati ulje u teflonskom tiganju i pržiti 
piletinu (iz nekoliko puta) 2-3 minuta dok ne postane zlatko rumena i 
krckava. Izvaditi je.
     
    
      2. Šargarepu iseči na kolutiće, 
papriku na trakice, beli luk iseckati sitno, dodati đumbir u prahu i sve
 to pržiti u ulju gde se pržila piletina. Dodati kašičicu šećera. Na 
kraju dodati susam. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
     
    
      3. Izmešati sve sastojke za sos. 
Dodati povrću koje je proprženo i kuvati dok se ne zgusne. Staviti 
piletinu, kuvati još 10-ak minuta i poslužiti uz bareni pirinač.
     
    



Коментари
Постави коментар