Američke palačinke - malo drugačije
Potrebno je:
- 2 veće, zrele, banana
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 2 kašike lja
- 1/2 kašičice cimeta
- brašno
Priprema
1. Banane (da budu dosta zrele -
najbolje su one sa tamnim tufnicama) staviti u dublju posudu i,
viljuškom, ih dobro izgnječiti. Dodati jaja i ulje, pa mikserom umutiti,
da nema grudvica. Zatim sipati mleko i sjediniti. Na kraju dodavati
brašno, neprestano muteći. Gustina testa treba da bude kao za keks ili
kuglof. Znači, da može da se sipa kutlačom, ali da nije retko.
2. U teflonski tiganj staviti malu
kašičicu ulja i staviti da se ugreje. Na ugrejani tiganj, na sredinu,
sipati malom kutlačom testo i, samo malo, ga raširiti u krug.
3. Pržiti jednu stranu, pa kada dobro porumeni okrenuti da se isprži i druga strana.
4. Poslužiti ih sa džemom, medom, nutelom...
Коментари
Постави коментар