Američke palačinke - malo drugačije
Potrebno je:
- 2 veće, zrele, banana
 - 2 jajeta
 - 150 ml mleka
 - 2 kašike lja
 - 1/2 kašičice cimeta
 - brašno
 
Priprema
      1. Banane (da budu dosta zrele - 
najbolje su one sa tamnim tufnicama) staviti u dublju posudu i, 
viljuškom, ih dobro izgnječiti. Dodati jaja i ulje, pa mikserom umutiti,
 da nema grudvica. Zatim sipati mleko i sjediniti. Na kraju dodavati 
brašno, neprestano muteći. Gustina testa treba da bude kao za keks ili 
kuglof. Znači, da može da se sipa kutlačom, ali da nije retko.
     
    
      2. U teflonski tiganj staviti malu 
kašičicu ulja i staviti da se ugreje. Na ugrejani tiganj, na sredinu, 
sipati malom kutlačom testo i, samo malo, ga raširiti u krug. 
     
    
      3. Pržiti jednu stranu, pa kada dobro porumeni okrenuti da se isprži i druga strana. 
     
    
      4. Poslužiti ih sa džemom, medom, nutelom...
     
    



Коментари
Постави коментар