Piletina sa kurkumom
Potrebno je:
- 800 g pilećeg belog mesa (bez kostiju)
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 4 čena belog luka
 - 200 g šampinjona
 - 1 kesica krem sosa sa ukusom šampinjona
 - 80 ml pasiranog paradajta
 - 2 kašičice karkume
 - 200 ml belog vina
 - 2 kešičice suvog biljnog začina
 - 1 sveža ljuta papričica
 - 1 kašičica mlevenog crnog bibera
 - 1 kašičica mlevenog crvenog bibera
 
Priprema
      1. Pileće meso iseći na kocke, crni i beli luk sitno iseckati, šampinjone iseći na deblje listiće, a papričicu sitno iseckati.
     
    
      2. Na zagrejano ulje staviti meso da
 se dinsta. Kada je meso promenilo boju, ubaciti crni i beli luk, kao i 
iseckanu ljutu papričicu. Dinstati na tihoj temperaturi, dok se luk ne 
pretvori u kašastu smesu. 
     
    
      3. Zatim dodati isečene šampinjone i
 nastaviti sa dinstanjem. Posle pet minuta dinstanja dodati pasirani 
paradajz, promešati, pa začiniti sa navedenim začinima (kurkuma, suvi 
biljni začin, crveni i crni biber). Ostaviti da jelo krčka 15-ak minuta.
 
     
    
      4. Rastvoriti prah iz kesice, za 
krem sos od pečuraka. U uputstvu treba staviti 400 ml vode, ja sam 
stavila 200 ml vode i 200 ml belog vina.
     
    
      5. Sipati pripremljeni rastvor iz kesice, dobro promešati i krčkati još pet minuta. Poslužiti sa prilogom i salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар