Piletina sa kurkumom
Potrebno je:
- 800 g pilećeg belog mesa (bez kostiju)
- 2 srednje glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 1 kesica krem sosa sa ukusom šampinjona
- 80 ml pasiranog paradajta
- 2 kašičice karkume
- 200 ml belog vina
- 2 kešičice suvog biljnog začina
- 1 sveža ljuta papričica
- 1 kašičica mlevenog crnog bibera
- 1 kašičica mlevenog crvenog bibera
Priprema
1. Pileće meso iseći na kocke, crni i beli luk sitno iseckati, šampinjone iseći na deblje listiće, a papričicu sitno iseckati.
2. Na zagrejano ulje staviti meso da
se dinsta. Kada je meso promenilo boju, ubaciti crni i beli luk, kao i
iseckanu ljutu papričicu. Dinstati na tihoj temperaturi, dok se luk ne
pretvori u kašastu smesu.
3. Zatim dodati isečene šampinjone i
nastaviti sa dinstanjem. Posle pet minuta dinstanja dodati pasirani
paradajz, promešati, pa začiniti sa navedenim začinima (kurkuma, suvi
biljni začin, crveni i crni biber). Ostaviti da jelo krčka 15-ak minuta.
4. Rastvoriti prah iz kesice, za
krem sos od pečuraka. U uputstvu treba staviti 400 ml vode, ja sam
stavila 200 ml vode i 200 ml belog vina.
5. Sipati pripremljeni rastvor iz kesice, dobro promešati i krčkati još pet minuta. Poslužiti sa prilogom i salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар