Razljevuša
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 7 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 300 g sira
- 200 ml mleka
- 1 kašičica soli
...i još:
- 100 ml ulja
Priprema
1. Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca, sa dodatkom soli, umutiti u čvrsti šam. Ubaciti žumanca i
penasto umutiti. Sipati mleko i pavlaku, pa sjediniti. Ubaciti brašno sa
pecivom i, ponovo, dobro umutiti. Na kraju dodati, rukom, izdrobljeni
sir, pa kašikom sjediniti.
2. Uzeti pleh, vel. 20x30cm, i u
njega sipati ulje. Pleh sa uljem staviti u zagrejanu rernu, na 190
stepeni i pustiti da se ulje toliko zagreje, da počne da "cvrči".
3. Izvaditi pleh iz rerne, sipati
smesu, pa je brzo promešati, da se sjedini sa uljem i vratiti u rernu,
da se ispeče (na 190 stepeni).
4. Pečenu razljevušu izvaditi,
pokriti krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na
parčiće, po želji, i poslužiti uz kiselo mleko, jogurt, salatu...
Коментари
Постави коментар