Razljevuša
Potrebno je:
- 4 jajeta
 - 7 kašika brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1/2 čaše kisele pavlake
 - 300 g sira
 - 200 ml mleka
 - 1 kašičica soli
 
...i još:
- 100 ml ulja
 
Priprema
      1. Odvojiti belanca od žumanaca. 
Belanca, sa dodatkom soli, umutiti u čvrsti šam. Ubaciti žumanca i 
penasto umutiti. Sipati mleko i pavlaku, pa sjediniti. Ubaciti brašno sa
 pecivom i, ponovo, dobro umutiti. Na kraju dodati, rukom, izdrobljeni 
sir, pa kašikom sjediniti. 
     
    
      2. Uzeti pleh, vel. 20x30cm, i u 
njega sipati ulje. Pleh sa uljem staviti u zagrejanu rernu, na 190 
stepeni i pustiti da se ulje toliko zagreje, da počne da "cvrči".
     
    
      3. Izvaditi pleh iz rerne, sipati 
smesu, pa je brzo promešati, da se sjedini sa uljem i vratiti u rernu, 
da se ispeče (na 190 stepeni).
     
    
      4. Pečenu razljevušu izvaditi, 
pokriti krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na 
parčiće, po želji, i poslužiti uz kiselo mleko, jogurt, salatu...
     
    



Коментари
Постави коментар