Bela pileća čorba
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 1 veći krompir
- 1 glavica crnog luka
- 50 g graška
- 50 g kukuruza šećerca
- koren đumbira (iseći parče, širine 3 cm)
- suvi biljni začin
- biber
I još:
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 jaje
- 1 puna kašika zrelog, kajmaka
- 3 kašike projanog brašna
- 200 ml čorbice
- peršun
- 2 kašike testenine za čorbice
Priprema
1. U dubljoj šerpi staviti pileće
meso. Šargarepu, koren peršuna, paškanata, krompir i đumbir očistiti,
iseći na kockice, pa dodati u šerpu, sa mesom. Crni luk, dobro, oprati i
ubaciti ga sa ljuskom, ne ljuštiti ga. Dodati grašak i kukuruz, naliti
sa 2 l vode, pa staviti da se kuva.
2.Pri kraju kuvanja izvaditi 200 ml
tečnosti.
Kada je meso postalo mekano izvaditi ga iz čorbice, odvojiti od koske i
kožice, pa iseći na parčiće (krupnije ili sitnije - po ukusu). Crni luk
izvaditi i baciti. Vratiti meso u čorbicu i pustiti da provri. Začiniti
po ukusu.
Коментари
Постави коментар