Bela pileća čorba
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
 - 2 šargarepe
 - 1 koren peršuna
 - 1 koren paškanata
 - 1 veći krompir
 - 1 glavica crnog luka
 - 50 g graška
 - 50 g kukuruza šećerca
 - koren đumbira (iseći parče, širine 3 cm)
 - suvi biljni začin
 - biber
 
I još:
- 1 čaša kisele pavlake
 - 1 jaje
 - 1 puna kašika zrelog, kajmaka
 - 3 kašike projanog brašna
 - 200 ml čorbice
 - peršun
 - 2 kašike testenine za čorbice
 
Priprema
      1. U dubljoj šerpi staviti pileće 
meso. Šargarepu, koren peršuna, paškanata, krompir i đumbir očistiti, 
iseći na kockice, pa dodati u šerpu, sa mesom. Crni luk, dobro, oprati i
 ubaciti ga sa ljuskom, ne ljuštiti ga. Dodati grašak i kukuruz, naliti 
sa 2 l vode, pa staviti da se kuva. 
     
    
      2.Pri kraju kuvanja izvaditi 200 ml
 tečnosti.
Kada je meso postalo mekano izvaditi ga iz čorbice, odvojiti od koske i 
kožice, pa iseći na parčiće (krupnije ili sitnije - po ukusu). Crni luk 
izvaditi i baciti. Vratiti meso u čorbicu i pustiti da provri. Začiniti 
po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар